16. února 2018

Postup

1. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na pánvi na olivovém oleji. Po třech minutách restování zalijeme vínem, zredukujeme na polovinu, přidáme slité fazolky a hrášek. Osolíme, opepříme, vmícháme zakysanou smetanu a posypeme nakrájenými chilli papričkami a pažitkou.

2. Halibuty dáme na plech vyložený pečicím papírem, osolíme je, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Pečeme v předehřáté troubě při 190 °C asi 8 minut. Před koncem pečení položíme na každý filet snítku tymiánu. Hotovou rybu podáváme s fazolkami a hráškem.

Ingredience

Fazolky:
1 cibule
2 stroužky česneku
5 lžic olivového oleje
100 ml bílého vína
400 g bílých fazolí z konzervy
400 g hrášku
sůl
pepř
200 g zakysané smetany
1 chilli paprička
10 snítek pažitky

Ryba:
600 g filátek z halibuta
sůl
pepř
olivový olej na pokapání
6 snítek tymiánu