3. října 2017

Postup

1. Kuře očistíme, omyjeme a osušíme. Na povrchu i uvnitř ho osolíme, posypeme kari kořením a potřeme olejem. Vložíme ho do pekáčku, podlijeme vývarem, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby.

2. Pečeme při 190 °C asi 45 minut. Pak přidáme na kostičky nakrájená jablka, nasekanou cibulku, rozinky a podle potřeby podlijeme zbylým vývarem nebo vodou. Pečeme ještě asi 35 minut.

3. Hotové kuře vyndáme a naporcujeme. Výpek s jablky zalijeme smetanou a krátce provaříme. Nakonec omáčku dochutíme solí a pepřem. Kuře rozdělíme na talíře, doplníme omáčkou s jablky a podáváme s bramborami.

Ingredience

1 kuře 1200 g
sůl
2 lžičky kari koření
3 lžíce olivového oleje
250 ml drůbežího vývaru
3 velká jablka
5 mladých cibulek
2 lžíce rozinek
150 ml smetany