Ingredience4 velké brambory (nebo 8 menších brambor) Salát: |
1. Nejprve si připravíme salát. Jablka oloupeme a odstraníme jádřince; dužinu nakrájíme na kostičky. Nasypeme je do mísy a zakapeme citronovou šťávou. Postupně nadrobno krájíme další suroviny a přidáváme je k jablkům - oloupanou cibuli, matjesy, očištěnou cibulku a kopr.
2. Do mísy přidáme smetanu a vše ochutíme solí, pepřem i citronovou šťávou. Salát důkladně promícháme a necháme odležet.
3. Brambory důkladně omyjeme a uvaříme v osolené vodě dopoloměkka. Scedíme je a necháme oschnout. Pak je dáme na plech a potřeme olejem. V troubě vyhřáté na 200 °C brambory upečeme doměkka.
4. Necháme je krátce zchladnout a pak z nich shora část vyřízneme (tyto části zbavíme slupky, pokrájíme a přidáme do salátu). Brambory rozdělíme na talíře, doplníme matjesovým salátem, ozdobíme kouskem citronu a listového salátu.