13. března 2018

Postup

1. Batáty pečlivě omyjeme a osušíme. Rozložíme je na plech. Lehce je potřeme lžící sezamového oleje a osolíme. Vložíme do trouby a pečeme při 200 °C asi 40 minut.

2. Cizrnu slijeme z nálevu a propláchneme. Dáme ji do mixéru se zbylým olejem, bílým sezamem, prolisovaným stroužkem česneku, citronovou šťávou, špetkou soli a vše rozmixujeme na krém.

3. Upečené brambory na povrchu rozkrojíme a zmáčkneme. Do vytvořeného důlku dáme asi lžíci cizrnového krému. Povrch posypeme černým sezamem a petrželí.

Ingredience

4 menší sladké brambory (batáty)
3 lžíce sezamového oleje
sůl
400g konzervované cizrny
1 lžíce bílého sezamu
1 stroužek česneku
2 lžíce citronové šťávy
1 lžička černého sezamu
hladkolistá petržel