RECEPT DNE: Pečená kuřecí stehna s dýní a zeleninou

  11:00aktualizováno  31. března 14:39
Milujeme jídla, která se připravují v jednom pekáčku. Ušetříte spoustu času a výsledek je skvělý.

| foto: Kulinární studio MAFRA PrintBauer Media

Ingredience

80 g mini patizonu
100 g cherry rajčat
80 g kořene petrželky
200 g máslová dýně nebo dýně hokkaidó
1 červená cibule
sůl
čerstvě mletý pepř
600 g kuřecích stehýnek
80 g másla
5 snítek natě z petrželky

1. Mini patizony a cherry rajčata omyjeme a osušíme. Petržel a máslovou dýni oloupeme (hokkaidó nemusíme). Dýni nakrájíme na menší kousky, petržel rozpůlíme.

2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Zeleninu dáme do misky, osolíme, opepříme a dobře promícháme.

3. Do stehýnek uděláme zářezy, osolíme je a opepříme. Pak je v pánvi na polovině másla opečeme, z každé strany asi pět minut. Přendáme je do pekáčku, vložíme do předehřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 40 minut.

4. Maso poté otočíme, přidáme nakrájenou zeleninu a zbylé máslo. Pečeme dohromady ještě asi 40 minut. Pak pekáč vyjmeme, stehýnka posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Autor:
  • Nejčtenější

Horoskop pro každé znamení na 13. týden roku 2024

Březen se chýlí ke konci, co nás podle hvězd čeká v jeho posledním týdnu? Panny, kritikou šetřit nebudete, ale zařadíte...

Nejvyšší čas na změnu šatníku. Víme, bez čeho se na jaře neobejdete

Letmý pohled z okna stačí a hned máte jasno. Počasí velí jednoznačně - je čas vyjarnit šatník. Už jste si pořídili...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Jaro volá po barvách. Víme, čím bezpečně rozbijete mrtvou zimní šeď

Aktuální období už není o tmavých a studených barvách. Právě naopak, trendy přejí výrazným a veselým odstínům....

Sebelítost se dá překonat. Zaměstnejte své myšlenky jinak a půjde to

Není nic neobvyklého setkávat se s různými problémy a potížemi. Někdy přijdou i pocity nezdaru. Nejhorší způsob, jak...

Kde jsou zase ty zpropadené klíče? Šest tipů, jak vyzrát na roztěkanost

Stalo se vám, že jste něco založili a nemůžete to najít? Poradíme vám, jak se z toho bludného kruhu co nejrychleji...

Dáváte si novoroční předsevzetí? Vsaďte na vyváženou stravu

Během vánočních svátků si snad každý z nás dopřává různé často i nezdravé dobroty a vyvážená strava jde na pár dnů...

Vychutnejte si Štědrý večer netradičně. Bramborový salát v novém hávu

Dohadujete se doma každý rok o to, jaké ingredience vmíchat do tradiční a nepostradatelné přílohy v štědrovečerním...

RECEPT DNE: Mandlové úlky

Zkuste trochu jinou variantu oblíbené vánoční dobroty. Světlé úly s mandlemi a marcipánem budou určitě chutnat všem!

Doporučit někomu láhev vína je až intimní, říká someliéra

K vínu se Romana Echensperger dostala čirou náhodou. „O světě vína jsem neměla žádné velké ponětí až do okamžiku, kdy...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...