Ingredience4 plátky vepřové krkovice po 200 g |
2. Řepu a mrkev oloupeme, nakrájíme na menší kousky a rozložíme na plech s pečicím papírem. Zeleninu osolíme, opepříme, zakápneme medem a pečeme společně s krkovicí asi 20 minut doměkka.
3. Bulgur uvaříme dle návodu na obalu. Dáme ho do mísy a přidáme upečenou zeleninu. V menší misce smícháme med, ocet, olej, sůl a pepř. Do dresinku přidáme najemno nakrájené očištěné chilli papričky a jarní cibulku, promícháme a přelijeme jím bulgur se zeleninou v míse.
4. Hotové maso přendáme na talíř, zakryjeme alobalem a necháme asi 10 minut odpočinout. Výpek zjemníme máslem a přidáme na menší kousky natrhaný zbylý rozmarýn. Vepřovou krkovici podáváme společně s bulgurovým salátem přelitou výpekem.