11. listopadu 2018

Postup

1. Očištěná husí stehna osolíme, posypeme kmínem a vložíme do pekáče. Podlijeme je trochou vody, přiklopíme a pečeme v troubě předehřáté na 150 °C doměkka (během pečení podléváme maso vodou a přeléváme výpekem). Poté odkryjeme, zvýšíme teplotu na 180 °C a dopečeme dozlatova.

2. Mezitím očištěnou kapustu rozebereme na jednotlivé listy, vykrojíme silná žebra a nakrájíme na proužky. V pánvi na másle krátce orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu a pokrájenou oloupanou cibuli. Přidáme kapustu, pepř, sůl, podlijeme 100 ml vína, vývarem a dusíme doměkka. Nakonec vmícháme prolisovaný oloupaný česnek.

3. Hotová stehna vyjmeme a uchováme v teple. Výpek slijeme do pánve, přilijeme zbylé víno a zredukujeme. Z povrchu odstraníme přebytečný tuk. Husí stehna podáváme společně s kapustou a vinnou redukcí.

Ingredience

4 husí stehna
sůl
celý kmín
1 malá hlávka kapusty
150 g anglické slaniny, v celku
2 lžíce másla
1 cibule
mletý černý pepř
200 ml bílého vína
100 ml drůbežího vývaru
4 stroužky česneku