23. února 2018

Postup

1. V menší misce smícháme med, 3 lžíce olivového oleje, 3 lžíce citronové šťávy, nastrouhanou kůru z 1 citronu, prolisovaný oloupaný stroužek česneku, 1 lžičku soli a pepř.

2. Kuřecí stehna rozdělíme v kloubu na menší části. Omyjeme je a osušíme. Maso potřeme připravenou marinádou a zakryté potravinářskou fólií necháme odležet cca 150 minut v chladničce.

3. Dýni omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a rozkrájíme na měsíčky. Papriku zbavíme semínek, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kroužky. Kousky masa rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a poklademe zbylými na kolečka nakrájenými omytými citrony. Přidáme dýni, papriku a napříč rozkrojenou palici česneku. Vše zakápneme zbylým olejem, osolíme a opepříme. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme asi 60 minut. Během pečení přeléváme maso výpekem a dle potřeby obracíme.

4. Mezitím připravíme dip. Olej smícháme s medem, hořčicí a vymačkanými stroužky česneku z poloviny upečené palice. Kuřecí stehna se zeleninou dozdobíme omytými listy petržele. Podáváme společně s dipem.

Ingredience

1 lžíce medu
6 lžic olivového oleje
3 bio citrony
1 stroužek česneku
sůl
mletý černý pepř
4 kuřecí stehna s kůží
600 g dýně Hokkaido
1 červená paprika
1 palice česneku
hladkolistá petržel na dozdobení

Dip:
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce medu
1/2 lžíce dijonské hořčice