2. ledna 2018

Postup

1. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme najemno. Cibuli opečeme na rozehřátém oleji dozlatova, přidáme česnek, kmín, krátce promícháme, přilijeme protlak, osmahneme a zasypeme paprikou. Krátce promícháme, zalijeme vývarem, přiklopíme a dusíme asi 20 minut.

2. Patizon opláchneme, rozkrojíme na polovinu a lžící odstraníme jadérka. Potom ho oloupeme, nakrájíme na širší plátky, obalíme je lehce v mouce a z obou stran je zprudka opečeme na oleji dozlatova. Potom je vložíme do základu společně s pokrájenou chilli papričkou a zvolna dusíme doměkka.

3. Měkké patizony vyndáme. Do omáčky nalijeme smetanu a necháme svařit na hustotu jemné omáčky. Potom vložíme patizony zpět, podle chuti přisolíme a prohřejeme.

Ingredience

1 velká cibule
3 stroužky česneku
60 ml rostlinného oleje
½ lžičky mletého kmínu
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce sladké papriky
800 ml zeleninového vývaru
1 patizon (cca 1200 g)
hladká mouka na obalení
1 chilli paprička
100 ml smetany 33 %
sůl