11. září 2017

Postup

1. Želatinu (4 plátky) namočíme do studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Smetanu s cukrem a vanilkou přivedeme k varu a odstavíme. Přidáme nabobtnalé plátky želatiny vymačkané od přebytečné vody. Mícháme do rozpuštění.

2. Okraj koktejlových sklenic na stopce potřeme šťávou z limetky a obalíme v cukru. Nalijeme do nich smetanu a necháme ztuhnout v chladničce.

3. Zbylou želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Džus přivedeme téměř k bodu varu a odstavíme. Přidáme vymačkané plátky želatiny, rozmícháme a necháme vychladnout. Pak přilijeme alkohol, limetkovou šťávu a nalijeme na povrch ztuhlého krému ve skleničkách. Necháme zatuhnout. Okraje sklenic ozdobíme tenkými plátky limetky a v cukru obalenými brusinkami na párátku.

Ingredience

6 plátků želatiny (12 g)
500 ml 33% smetany
40 g krupicového cukru + na obalení
špetka dřeně z vanilkového lusku
80 ml brusinkového džusu
80 ml vodky
80 ml pomerančového likéru Cointreau
2 lžičky limetkové šťávy + na potření
plátky limetky na dozdobení
mrazené brusinky na dozdobení