30. srpna 2017

Postup

1. Želatinu namočíme do ledové vody a necháme nabobtnat. V rendlíku přivedeme k varu smetanu, plnotučné mléko se zrníčky vanilky z rozkrojeného lusku. Přidáme špetku soli, kávu a polovinu cukru. Vaříme asi 10 minut.

2. Nakonec vmícháme zbylý cukr a odstavíme. Želatinu vymačkáme, aby v ní nebyla

voda. Pak ji vložíme do smetany a mícháme, dokud se nerozpustí. Rendlík se smetanou ponoříme do dřezu se studenou vodou a když je směs vlažná, přimícháme mascarpone.

3. Rozdělíme do misek nebo formiček a dáme zatuhnout do lednice. Posypeme kakaem a podáváme. Podle chuti můžeme doplnit ovocnou omáčkou nebo drcenými sušenkami.

Ingredience

4 plátky želatiny
200 ml 33% smetany ke šlehání
200 ml plnotučného mléka
1 lusk vanilky
sůl
2 lžičky instantní kávy
60 g cukru
100 g mascarpone
1 lžičku holandského kakaa