7. března 2019

Postup

1. Rýžové nudle namočíme do vlažné vody na 15 minut. Mezitím smícháme rybí omáčku s cukrem, lžící vody a tamarindovou pastou.

2. Tofu nakrájíme na plátky a opečeme je v pánvi na trošce oleje. Pak je pokapeme rybí omáčkou. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a krátce opečeme v pánvi na malém množství oleje. Pak přidáme na proužky nakrájenou cibuli a nakonec na kolečka nakrájené chilli papričky.

3. Pak do pánve vmícháme nudle a za stálého míchání restujeme 2 minuty. V čisté pánvi rozehřejeme asi lžičku oleje a opečeme na něm vejce. Pak je rozkrájíme na menší kousky a promícháme s nudlemi.

4. Přilijeme ochucenou směs z rybí omáčky a tamarindové pasty. Vše dobře promícháme společně s mungo klíčky, kousky tofu, arašídy a nasekaným koriandrem. Dochutit můžeme citronovou šťávou.

Ingredience

200 g tenkých rýžových nudlí
3 lžíce rybí omáčky + na pokapání
2 lžíce třtinového cukru
1 lžíce tamarindové pasty
300 g tofu
olivový olej na opečení
5 stroužků česneku
1 červená cibule
2 chilli papričky
3 vejce
200 g čerstvých mungo výhonků
100 g nasekaných arašídů
čerstvý koriandr
čerstvě vymačkaná citronová šťáva