4. srpna 2018

Postup

1. Tvaroh promícháme s vejcem, solí, cukrem a moukou. Vypracujeme vláčné těsto, do kterého nakonec zlehka zapracujeme burizony.

2. Z připraveného těsta vytvoříme kuličky, které vaříme ve vroucí osolené vodě asi 6 minut. Pak je scedíme a necháme vychladnout.

3. Cukr svaříme s 500 ml vody. Přidáme smetanu, vanilkový cukr a krátce povaříme. Necháme vychladnout. Jahody s malinami očistíme a rozmixujeme dohladka. Pyré vmícháme do zchladlé polévky. Rozlijeme ji do talířů, přidáme knedlíčky a zakysanou smetanu. Ihned podáváme.

Ingredience

Knedlíčky:
200 g měkkého tvarohu
1 vejce
špetka soli
20 g moučkového cukru
150 g polohrubé mouky
30 g rýžových burizonů
Polévka:
50 g krupicového cukru
200 ml smetany na vaření
1 sáček vanilkového cukru
200 g jahod
100 g malin
100 g zakysané smetany k podávání