7. prosince 2017

Postup

1. Vločky opražíme v pánvi nasucho do zlatohněda. Necháme je vychladnout a umeleme najemno. Vložíme je do mísy, přidáme tuk nakrájený na kousky, cukr a špetku soli. Vypracujeme pevné těsto, které necháme chvíli odležet.

2. Těsto rozdělíme na kousky, ze kterých vytvoříme kuličky o velikosti vlašského ořechu. Přendáme je na plech vyložený pečicím papírem. Pak každou kuličku uprostřed mírně zmáčkneme tak, abychom vytvořili důlek.

3. Koláčky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme je nasekanými mandlemi. Důlky vyplníme džemem a plech s koláčky vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C asi 20 minut. Upečené koláčky necháme vychladnout.

Ingredience

120 g ovesných vloček
70 g rostlinného tuku
40 g moučkového cukru
sůl
1 vejce
70 g loupaných mandlí
60 g malinového nebo jiného džemu