Ingredience2 cibule |
1. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek na plátky. Chilli papričky nakrájíme na kolečka, řapíky celeru na kousky. Zázvor oloupeme a nasekáme na jemno. Fazole scedíme, propláchneme a necháme okapat.
2. V hrnci rozpálíme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme česnek, zázvor a nakrájené chilli papričky. Přisypeme kmín, skořici a kurkumu a vše opékáme asi 2 minuty.
3. Ke směsi přidáme sterilovaná rajčata a přilijeme zhruba 800 ml vody. Vaříme asi 10 minut, pak přidáme fazole a prohřejeme. Dochutíme solí a pepřem a pro zahuštění můžeme zeleninu promačkat šťouchadlem na brambory. Polévku ozdobíme lístky koriandru a podáváme s indickým chlebem a zakysanou smetanou.