Ingredience1 menší dýně hokkaido (asi 800 g) |
2. V hrnci na oleji orestujeme nadrobno nasekanou cibuli a jednu chilli papričku. Přidáme dýni s mrkví a také je osmahneme. Vše zalijeme vývarem. Základ na polévku osolíme a opepříme a zvolna necháme vařit asi 30 minut.
3. Dýňová semínka nasucho opražíme. Chléb nakrájíme na kostičky a zvolna opečeme na másle. Když krutónky vychladnou, napícháme je na špejle.
4. Základ na polévku rozmixujeme a zjemníme smetanou (trochu smetany si ponecháme stranou). Polévku dochutíme, přidáme do ní nasekanou zbylou chilli papričku a prohřejeme ji. Při servírování ji dozdobíme smetanou, semínky a nadrobno nakrájeným pórkem. Podáváme s chlebovými špízky.