13. října 2017

Postup

1. Vejce rozklepneme do mísy, přilijeme mléko, přidáme sýr, smetanu, sůl, pepř a metlou dobře vyšleháme.

2. Plátky slaniny opečeme nasucho po obou stranách. Špenát přebereme, krátce spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. Cibulky opláchneme a nakrájíme na plátky.

3. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje. Čtvrtinu těsta rovnoměrně rozlijeme po celé ploše pánve, posypeme nasekanou cibulkou a částí špenátu. Necháme ztuhnout.

Pak omeletu opatrně obrátíme a krátce opečeme i po druhé straně.

4. Hotovou omeletu přendáme na talíř, poklademe ji opečenou slaninou a přeložíme. Posypeme ji řeřichou a podáváme. Stejným způsobem připravíme i další omelety.

Ingredience

8 vajec
50 ml mléka
50 g nastrouhaného eidamu
100 ml zakysané smetany
sůl
mletý černý pepř
100 g anglické slaniny nakrájené na plátky
70 g listového špenátu
4 lahůdkové cibulky
2 lžíce oleje
řeřicha