18. února 2018

Postup

1. Vychladlé brambory nakrájíme na silnější plátky. Klobásky překrájíme na menší kusy a konce nařízneme do kříže. Papriku očistíme a nakrájíme nadrobno.

2. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a brambory opečeme z obou stran dozlatova. Pak je zalijeme rozmíchanými vejci se špetkou soli, posypeme sýrem a necháme (bez míchání) zatáhnout asi 3 minuty na mírném ohni.

3. Pak přidáme klobásky a papriku a vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C. Společně pečeme asi 8 minut. Ke konci pečení omeletu opepříme, přidáme okapané opláchnuté lístky špenátu a necháme krátce zavadnout. Podáváme např. s kyselými okurkami a chlebem.

Ingredience

150 g brambor, uvařených ve slupce
200 g Norimberských mini klobásek
100 g červené papriky
slunečnicový olej na restování
8 vajec
sůl
80 g strouhaného sýra
drcený černý pepř
30 g baby špenátu