16. listopadu 2017

Postup

1. Nudle dáme do velké mísy, zalijeme horkou vodou a necháme je v ní změknout.

2. Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Olej smícháme s 1 lžící limetkové šťávy, špetkou soli, cukru a chilli a touto směsí plátky masa potřeme. Necháme krátce odležet v pokojové teplotě.

3. Okurku omyjeme, podélně rozkrojíme a odstraníme střed se semínky. Avokádo rozkrojíme, zbavíme pecky a dužinu vydloubneme ze slupky. Dužinu avokáda a okurku nakrájíme na kostičky, avokádo pak pokapeme zbylou limetkovou šťávou. Chilli papričky očistíme, omyjeme a nakrájíme nadrobno.

4. Marinované maso opečeme na grilovací pánvi po obou stranách doměkka. Na dresink důkladně promícháme limetkovou šťávu, cukr, rybí a chilli omáčku. Změklé nudle scedíme a smícháme s okurkou, avokádem a chilli papričkou. Přelijeme dresinkem a rozdělíme na talíře. Přidáme kuřecí maso, koriandr a slunečnicová semínka.

Ingredience

100 g skleněných nudlí
600 g kuřecích prsou bez kůže
1 lžíce oleje
2 lžíce limetkové šťávy
sůl
špetka cukru
špetka sušeného chilli
1/2 salátové okurky
2 avokáda
1 červená chilli paprička
1 hrst čerstvého koriandru
1 lžíce nasucho opražených slunečnicových semínek

Dresink:

2 lžíce limetkové šťávy
1 lžička hnědého cukru
1 lžíce rybí omáčky
1 lžíce sladké chilli omáčky