28. srpna 2017

Postup

1. Nudle namočíme do vlažné vody a necháme 20 minut stát. Kuřecí maso opláchneme a osušíme. Potřeme ho sójovou omáčkou a necháme 5 minut odležet.

2. V pánvi rozpálíme olej a vložíme do něj kuřecí maso. Opečeme ho zprudka z obou stran, sundáme z ohně a necháme dojít v teple na pánvi. Pak maso nakrájíme na plátky nebo na kostičky.

3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká půlkolečka. Okurku pečlivě omyjeme, nakrájíme na plátky a ty pak na slabé nudličky. Mrkev očistíme a nakrájíme na slabé nudličky. Buráky usekáme. Z bylinek otrháme listy.

4. Smícháním chilli omáčky, sójové omáčky a limetkové šťávy připravíme základ dresinku, do něhož ještě vmícháme usekanou chilli papričku nastrouhaný zázvor.

5. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Nudle vyndáme z vlažné vody a ponoříme je do vroucí. Po minutě je slijeme a propláchneme studenou vodou. Nudle necháme okapat. Pak je v míse smícháme s dresinkem. K nudlím přidáme nakrájenou zeleninu a maso. Salát posypeme oříšky a lístky bylinek.

Ingredience

100 g tenkých nudlí

600 g kuřecích prsou
1 lžíce sójové omáčky
2 lžíce oleje
1 červená cibule
1/2 salátové okurky
1 karotka
50 g nesolených burských oříšků
2 stonky máty
sůl
1/4 svazku koriandru

Dresink:
3 lžíce sladké chilli omáčky
2 lžíce světlé sojové omáčky
3 lžíce limetkové šťávy
1 nasekaná chilli paprička
1 lžička nastrouhaného zázvoru