25. února 2018

Postup

1. Mouku nasypeme na vál, uprostřed uděláme důlek a vyklepneme do něj vejce. Přidáme špetku soli a promícháme. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové folie a necháme odležet asi 30 minut.

2. Odležené těsto vyválíme na pomoučněném vále na plát silný asi 2 mm. Pak plát rozkrájíme na široké nudle (asi 3 cm).

3. Vaříme je ve vroucí osolené vodě asi 7 minut. Scedíme je a rozdělíme na talíře. Přelijeme je rozpuštěným máslem a posypeme mletým mákem a moučkovým cukrem. Při podáváním ozdobíme lístky máty.

Ingredience

500 g hladké mouky + mouka na podsypání
4 vejce
sůl
100 g másla
120 g mletého máku
100 g moučkového cukru
máta na ozdobu