2. října 2017

Postup

1. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě na skus. Scedíme je, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a promícháme s 1 lžící oleje.

2. Kuřecí prsa omyjeme a osušíme, dýni očistíme a vše nakrájíme na kostičky. Rajčátka opláchneme a rozpůlíme. Chilli papričku nasekáme. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Fazolky očistíme a překrájíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.

3. V hluboké pánvi rozpálíme zbylý olej, orestujeme na něm kuřecí maso, pak přidáme dýni, přilijeme trochu vody a podusíme na mírném ohni doměkka. Vmícháme olivy, rajčátka, chilli papričku, jarní cibulku, fazolky a česnek a vše krátce orestujeme. Osolíme a opepříme.

4. Do pánve přidáme uvařené těstoviny a prohřejeme je se směsí masa a zeleniny. Nakonec vmícháme parmazán. Ozdobíme lístečky bazalky a ihned podáváme.

Ingredience

400 g těstovin
sůl
3 lžíce olivového oleje
400 g kuřecích prsou
300 g dýně hokkaidó
200 g cherry rajčátek
1 malá chilli paprička
1 jarní cibulka
hrst zelených fazolek
2 stroužky česneku
3 lžíce oliv
50 g strouhaného parmazánu
1 snítka bazalky