27. října 2018

Postup

1. Nejprve připravíme noky: Plech posypeme vrstvou soli. Brambory vydrhneme pod tekoucí vodou kartáčkem a rozložíme je na sůl. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 90 minut, až změknou a slupka bude křupavá.

2. Pečené brambory necháme vychladnout, pak je oloupeme a nastrouháme. Přidáme parmazán a mouku, podle chuti osolíme, opepříme a promícháme. Nakonec zapracujeme žloutky. Těsto lehce poprášíme moukou.

3. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Těsto rozdělíme na dva díly, vytvarujeme z nich válečky a ty rozkrájíme na stejně velké kousky, z nichž vyválíme noky. Když budeme mít všechny noky hotové, vložíme je do vroucí vody a vaříme 3-4 minuty, až vyplavou na hladinu. Vyjmeme a necháme okapat.

4. Kapustičky opláchneme a rozebereme na jednotlivé listy. Ve velké pánvi zahřejeme lžíci oleje, rozdrobíme do ní mleté maso a restujeme asi 4 minuty. Pak přidáme listy kapustiček a sušená rajčata a dále restujeme, až kapusta zavadne. Nakonec přidáme noky, vše promícháme a prohřejeme. Podáváme se strouhaným sýrem.

Ingredience

Noky:
400 g soli
1000 g brambor (typu C)
40 g strouhaného parmazánu
150 g hladké mouky
mletý černý pepř
2 žloutky
Kapusta s vepřovým:
400 g růžičkové kapusty
1 lžíce rostlinného oleje
200 g mletého vepřového masa
200 g sušených rajčat v oleji
strouhaný sýr na posypání