IngredienceNa korpus: Na náplň: |
1. Datle zalijeme vroucí vodou a necháme 10 minut nabobtnat. Pak z nich vymačkáme přebytečnou tekutinu a rozmixujeme společně s kokosem a kakaem. (Datle můžeme také umlít na masovém strojku.) Přidáme kokosový olej, špetku soli a důkladně propracujeme na kompaktní hmotu. Koláčovou formu (28 cm) vyložíme potravinářskou fólií a na dno i boky natlačíme připravenou datlovou hmotu. Korpus necháme zatuhnout 15 minut v chladničce.
2. Do rendlíku nalijeme mléko, vmícháme čaj matcha a přivedeme k varu. V misce smícháme smetanu s pudinkovým práškem a vlijeme do vroucího mléka. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Odstavíme, přidáme na menší kousky nakrájenou bílou čokoládu a mícháme do rozpuštění.
3. Vychlazený korpus potřeme jahodovým džemem a naplníme uvařeným krémem. Koláč necháme ztuhnout asi 120 minut v chladničce. Před podáváním ho ozdobíme na menší kousky nakrájenými očištěnými jahodami a lístky máty. Nakonec povrch koláče posypeme kokosem a čajem matcha.