24. května 2018

Postup

1. Datle zalijeme horkou vodou a necháme 10 minut stát. Pak je scedíme a společně s mandlovou moukou a kakaem a rozmixujeme dohladka.

2. Dortovou formu o průměru 23 cm vyložíme pečicím papírem a na dno natlačíme datlovou hmotu. Korpus uložíme na 15 minut do chladničky.

3. Mezitím na horké vodní lázni rozpustíme čokoládu společně s kokosovým olejem. Poté odstavíme a přidáme tofu, 100 ml vody a citronovou šťávou. Čokoládovou hmotu promícháme tyčovým mixérem dohladka. Mixujeme cca 5 minut.

4. Připravenou náplň nalijeme do formy na zatuhlý korpus a uložíme alespoň na 180 minut do chladničky. Před podáváním dozdobíme ztuhlý dort dle své fantazie na plátky nakrájenými očištěnými jahodami a poprášíme kakaem.

Ingredience

180 g sušených datlí, bez pecky
180 g mandlové mouky
20 g kakaa + na posypání
250 g tmavé čokolády
125 g kokosového oleje
340 g silken tofu
šťáva z 1/2 citronu (cca 15 ml)
jahody na dozdobení