1. února 2018

Postup

1. Sušenky rozdrtíme najemno a smícháme s rozpuštěným máslem. Vypracujeme stejnorodou hmotu. Strany dortové formy (22 cm) vymažeme olejem a vysypeme cukrem. Dno formy vyložíme pečicím papírem. Hmotu natlačíme na dno a lžící dobře uhladíme. Necháme zatuhnout asi 60 minut v chladničce.

2. Čokoládu rozpustíme na horké vodní lázni a přilijeme asi 100 ml teplé smetany. Dobře promícháme, odstavíme a necháme vychladnout na cca 40 °C. Poté vmícháme do tvarohu. Vyšleháme 300 ml smetany na pevnou šlehačku. Ve zbylé smetaně rozmícháme želatinu a pozvolna zahřejeme, až se želatina rozpustí. Pak vlijeme do tvarohové náplně a dobře promícháme. Nakonec zlehka zapracujeme vyšlehanou šlehačku.

3. Na korpus ve formě rozetřeme připravenou náplň a necháme ztuhnout v chladničce nejlépe do druhého dne.

4. Smetanu na polevu přivedeme k varu a odstavíme. Pak přidáme na drobné kousky nakrájenou čokoládu a mícháme do rozpuštění. Polevu rozetřeme na povrch ztuhlého krému a opět uložíme do chladničky. Necháme zatuhnout. Poté z koláče sejmeme formu a povrch ozdobíme hoblinkami a malinami.

Ingredience

Nepečený korpus:
210 g máslových sušenek
70 g másla
rostlinný olej na formu
moučkový cukr na formu

Náplň:
200 g hořké čokolády
450 ml smetany ke šlehání
250 g měkkého tvarohu ve vaničce
10 g želatiny v prášku

Čokoládová poleva:
50 ml smetany ke šlehání
100 g hořké čokolády

Dohotovení:
50 g bílých čokoládových hoblinek na posypání
100 g malin na dozdobení