30. listopadu 2018

Postup

1. Do mísy vsypeme kuskus a zalijeme ho horkým drůbežím vývarem. Poté do něj vmícháme prolisované stroužky česneku, karamelizovanou cibulku, nasekané mandle, bylinky a polovinu semínek z granátových jablek. Směs osolíme a opepříme.

2. Takto připravenou nádivkou naplníme kuřátka a sepneme párátky, aby se náplň při pečení neuvolnila. Potřeme je olejem, osolíme, opepříme a poskládáme do pekáčku. Přidáme překrojené paličky česneku, tymián a zbylá semínka z granátového jablka. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova. Ocet smícháme s cukrem a zachycenou šťávou z granátových jablek a kuřátka přeléváme. Hotová kuřátka můžeme podávat třeba s rukolovým salátkem.

Ingredience

Nádivka:
100 g kuskusu
180 ml horkého drůbežího vývaru
2 stroužky česneku
2 lžíce karamelizované cibulky
80 g nasekaných mandlí
hrst mátových lístků
hrst petrželky
3 granátová jablka (vyloupaná jadérka a zachycená šťáva)
sůl podle chuti
pepř podle chuti
Kuřátka:
4 baby kuřátka
2 lžíce rostlinného oleje
3 palice česneku
snítky tymiánu
125 ml balzamikového octa
1 lžíce třtinového cukru