9. prosince 2017

Postup

1. Mouku prosijeme s moučkovým cukrem a kakaem. Přidáme muškátový oříšek, najemno nastrouhané ořechy, na kousky nakrájené máslo, vejce, žloutek a vypracujeme pevné těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme odležet v chladu asi 60 minut.

2. Pak z těsta odkrajujeme malé kousky a vtlačíme je do formiček na ořechy. Přendáme je na plech a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 8 minut. Upečené skořápky ořechů necháme krátce vychladnout ve formičkách a pak je vyklepneme.

3. Mascarpone smícháme s cukrem, ořechy a rumem. Krém naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme do poloviny ořechů. Pak přiklopíme zbylými kousky a necháme zatuhnout. Hotové muškátové ořechy nakonec namáčíme do čokoládové polevy.

Ingredience

Těsto:
300 g hladké mouky
120 g moučkového cukru
20 g kakaa
1 lžička mletého muškátového oříšku
100 g vlašských ořechů
200 g másla
1 vejce
1 žloutek

Náplň:
200 g mascarpone
100 g moučkového cukru
100 g mletých vlašských ořechů
3 lžíce rumu

Dohotovení:
150 g čokoládové polevy