IngredienceTěsto: Náplň: Dohotovení: |
1. Mouku prosijeme s moučkovým cukrem a kakaem. Přidáme muškátový oříšek, najemno nastrouhané ořechy, na kousky nakrájené máslo, vejce, žloutek a vypracujeme pevné těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme odležet v chladu asi 60 minut.
2. Pak z těsta odkrajujeme malé kousky a vtlačíme je do formiček na ořechy. Přendáme je na plech a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 8 minut. Upečené skořápky ořechů necháme krátce vychladnout ve formičkách a pak je vyklepneme.
3. Mascarpone smícháme s cukrem, ořechy a rumem. Krém naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme do poloviny ořechů. Pak přiklopíme zbylými kousky a necháme zatuhnout. Hotové muškátové ořechy nakonec namáčíme do čokoládové polevy.