| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media
Ingredience1 hrnek suchých mungo fazolí 1 lžíce olivového oleje na smažení (případně kokosového oleje) 2 šalotky 3 stroužky česneku 1 lžička kurkumy 1/2 lžičky římského kmínu 1/2 lžičky mleté skořice 1 chilli paprička špetka mořské soli 1500 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru K podávání: čerstvý koriandr 1 citronem mungo klíčky pečivo |
1. Fazolky mungo zalijeme vodou a necháme je alespoň dvě hodiny bobtnat. Mezitím v hrnci na olivovém oleji smažíme do měkka najemno nakrájenou šalotku. Potom vmícháme utřený česnek, koření a restujeme asi 1 minutu.
2. Přidáme přeceděné fazolky, najemno nakrájenou chilli papričku, sůl a vše zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a částečně přiklopené ještě vaříme asi 45 minut do změknutí fazolek. Hotovou polévku můžeme dosolit a servírovat třeba s čerstvým koriandrem, citronem, mungo výhonky a pečivem.