20. října 2017

Postup

1. Fazolky mungo zalijeme vodou a necháme je alespoň dvě hodiny bobtnat. Mezitím v hrnci na olivovém oleji smažíme do měkka najemno nakrájenou šalotku. Potom vmícháme utřený česnek, koření a restujeme asi 1 minutu.

2. Přidáme přeceděné fazolky, najemno nakrájenou chilli papričku, sůl a vše zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a částečně přiklopené ještě vaříme asi 45 minut do změknutí fazolek. Hotovou polévku můžeme dosolit a servírovat třeba s čerstvým koriandrem, citronem, mungo výhonky a pečivem.

Ingredience

1 hrnek suchých mungo fazolí
1 lžíce olivového oleje na smažení (případně kokosového oleje)
2 šalotky
3 stroužky česneku
1 lžička kurkumy
1/2 lžičky římského kmínu
1/2 lžičky mleté skořice
1 chilli paprička
špetka mořské soli
1500 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru

K podávání:
čerstvý koriandr
1 citronem
mungo klíčky
pečivo