14. října 2018

Postup

1. Mrkev oloupeme, omyjeme a uvaříme v osoleném mléce doměkka. Pak ji necháme okapat a nastrouháme najemno.

2. Vychladlou mrkev promícháme s vejcem, rozmarýnem, moukou a tvarohem. Dobře promícháme a ochutíme solí a pepřem.

3. Z mrkvové hmoty děláme placky, které opečeme po obou stranách na rozehřátém másle. Pokládáme je na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.

4. Podáváme je s hořčicovým dipem. Majonézu a hořčici dobře promícháme a ochutíme nasekanou petrželkou, solí a pepřem.

Ingredience

300 g mrkve
sůl
130 ml mléka
1 vejce
4 snítky rozmarýnu
200 g polohrubé mouky
250 g měkkého tvarohu
mletý černý pepř
máslo na opékání
Dip:
150 g majonézy
100 g hrubozrnné hořčice
1 lžička nasekané petrželky