25. září 2018

Postup

1. Čočku namočíme do vody a necháme bobtnat přes noc. Na oleji pak zpěníme kmín, přidáme hrubě nastrouhanou mrkev a restujeme za stálého míchání 5 minut. Přisypeme rozdrobenou chilli papričku a kari koření a zamícháme. Nakonec přilijeme kokosové mléko, vývar a přivedeme k varu.

2. Mezitím zvlášť vaříme čočku do měkka. Po uvaření řádně propláchneme, aby přestala pouštět černou barvu. Polévku dochutíme solí a šťávou z limetky. Čočku vkládáme do polévky až při podávání.

Ingredience

80 g černé čočky
2 lžíce rostlinného oleje
½ lžičky římského kmínu
2 mrkve
½ chilli papričky
1 lžička kari koření
400 ml kokosového mléka
500 ml zeleninového vývaru
1 lžíce soli
šťáva z ½ limetky