5. listopadu 2017

Postup

1. Cibuli s mrkví a jablkem oloupeme, jablko zbavíme jádřince. Cibuli nasekáme nadrobno, mrkev a jablko nakrájíme na malé kousky.

2. V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli. Přidáme mrkev a orestujeme ji. Pak vmícháme jablko. Vše zalijeme vývarem a moštem a přivedeme k varu. Základ na polévku necháme zvolna vařit asi 25 minut. Když mrkve zcela změkne, rozmixujeme ho a krém dochutíme solí, pepřem a worcesterem.

3. Krevety očistíme a orestujeme na másle. Výpek z nich přilijeme do polévky. Přidáme kopr a krevetky.

4. Smetanu vyšleháme. Polévku rozdělíme do misek. Každou porci doplníme trochou smetany a podáváme.

Ingredience

1 cibule
500 g mrkve
1 velké jablko
asi 4 lžíce olivového oleje
600 ml zeleninového vývaru
200 ml jablečného moštu
sůl
mletý černý pepř
worcesterská omáčka
200 g krevet
1-2 lžíce másla
hrst sekaného kopru
100 ml smetany ke šlehání