9. října 2017

Postup

1. Čočku propláchneme a necháme okapat. Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Chilli papričku a jarní cibulku očistíme a vše pokrájíme na kolečka.

2. V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm mrkev, jarní cibulku a čočku. Zalijeme horkým vývarem a vaříme asi 15 minut.

3. Uvařenou polévku rozmixujeme. Zjemníme ji smetanou na vaření a dochutíme solí a pepřem. Polévku rozdělíme do talířů, posypeme chilli papričkou a doplníme trochou zakysané smetany.

Ingredience

150 g červené čočky
600 g mrkve
1 chilli paprička
1 jarní cibulka
3 lžíce olivového oleje
1000 ml zeleninového vývaru
120 ml smetany na vaření
sůl
drcený barevný pepř
zakysaná smetana k podávání