29. října 2017

Postup

1. Cibuli nakrájíme najemno a česnek na tenké plátky. V kastrůlku rozehřejeme olivový olej, přidáme 2/3 cibule a zpěníme ji. Přidáme česnek, maso, dle chuti osolíme, opepříme a asi 5 minut opékáme. Pak přisypeme nakrájená rajčata, restujeme další 3 minuty a nakonec zamícháme nasekané lístky koriandru.

2. Zbytek česneku a cibule také opečeme na oleji. Přisypeme slité fazole bez nálevu, osolíme a asi 3 minuty prohříváme na malém plameni. Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Kukuřici osolíme a opečeme na rozpuštěném másle.

3. Na talíř rozdělíme kukuřici, fazole, rýži a maso. Salát podáváme ještě teplý s čipsy nachos nebo nakrájeným avokádem. Můžeme dochutit pálivými chilli papričkami nebo limetovou šťávou.

Ingredience

1 cibule
4 stružky česneku
olivový olej
300 g mletého hovězího maso
sůl
mletý černý pepř
2 rajčata
3 snítky koriandru
400 g sterilovaných červených fazolí
150 g rýže basmati
230 ml vody
50 g másla
400 g sterilované kukuřice