4. března 2018

Postup

1. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a opečeme v hrnci na rozehřátém oleji. Přidáme maso, koření, sůl, pepř a pozvolna opékáme asi 10 minut.

2. Poté vmícháme propláchnutou okapanou rýži, sterilovaná rajčata a zalijeme 750 ml vody. Přivedeme k varu a za občasného míchání dusíme doměkka asi 20 minut.

3. Cherry rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtiny. Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku, vyloupneme dužinu a nakrájíme ji na kostičky. Olivy rozpůlíme, kukuřici scedíme, koriandr a očištěnou chilli papričku nasekáme najemno. Vše přimícháme do hrnce k masu krátce před koncem varu. Nakonec mexickou rýži dochutíme solí. Můžeme podávat se smetanovým dipem.

Ingredience

1 cibule
3 stroužky česneku
3 lžíce rostlinného oleje
250 g mletého hovězího masa
2 lžíce mexického koření
sůl
čerstvě mletý barevný pepř
200 g rýže
200 g sekaných sterilovaných rajčat
200 g cherry rajčat
1 avokáda
100 g černých oliv
200 g sterilované kukuřice
hrst koriandru
2 chilli papričky