10. října 2018

Postup

1. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a zpěníme ji na rozehřátém olivovém oleji. Přidáme mleté maso s římským kmínem a asi 2 minuty za stálého míchání restujeme. Pak vsypeme dlouhozrnnou rýži a mícháme dalších 5 minut.

2. Do vařící směsi přihodíme 2 drcené nebo prolisované stroužky česneku, krájená rajčata, pokrájenou zelenou papriku, nasekané chilli papričky a přilejeme vývar, zamícháme a přikryjeme poklicí a zvolna dusíme asi 15 minut.

3. Stáhneme z ohně, osolíme, opepříme a přiklopené necháme 5 minut dojít. Podáváme se strouhaným sýrem.

Ingredience

1 cibule
2 lžíce olivového oleje
150 g mletého hovězího masa
1 lžíci římského kmínu
100 g dlouhozrnné rýže
2 stroužky česneku
100 g krájených rajčat
1 pokrájenou zelenou papriku
2 nasekané čerstvé chilli papričky
200 ml drůbežího vývaru
sůl
mletý černý pepř
strouhaný sýr na ozdobu