| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media
Ingredience1 cibule 2 lžíce olivového oleje 150 g mletého hovězího masa 1 lžíci římského kmínu 100 g dlouhozrnné rýže 2 stroužky česneku 100 g krájených rajčat 1 pokrájenou zelenou papriku 2 nasekané čerstvé chilli papričky 200 ml drůbežího vývaru sůl mletý černý pepř strouhaný sýr na ozdobu |
1. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a zpěníme ji na rozehřátém olivovém oleji. Přidáme mleté maso s římským kmínem a asi 2 minuty za stálého míchání restujeme. Pak vsypeme dlouhozrnnou rýži a mícháme dalších 5 minut.
2. Do vařící směsi přihodíme 2 drcené nebo prolisované stroužky česneku, krájená rajčata, pokrájenou zelenou papriku, nasekané chilli papričky a přilejeme vývar, zamícháme a přikryjeme poklicí a zvolna dusíme asi 15 minut.
3. Stáhneme z ohně, osolíme, opepříme a přiklopené necháme 5 minut dojít. Podáváme se strouhaným sýrem.