18. srpna 2018

Postup

1. Šalotky a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Mrkev oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Klobásu nakrájíme na plátky.

2. V pánvi orestujeme nasucho klobásu, pak ji dáme stranou, přilijeme olivový olej a zesklovatíme na něm šalotku s česnekem.

3. Přidáme mrkev a společně 5 minut restujeme. Fazole slijeme a přidáme do pánve. Osolíme, opepříme a ochutíme římským kmínem. Zalijeme vývarem, vrátíme klobásy a vaříme asi 15 minut.

4. Nakonec nakrájíme najemno chilli papričky, přisypeme do pánve a společně ještě minutu povaříme. Posypeme čerstvě nasekanou petrželkou a můžeme podávat s pečivem.

Ingredience

2 šalotky
3 stroužky česneku
120 g mrkve
500 g kvalitní paprikové klobásy
5 lžic olivového oleje
500 g červených fazolí z konzervy
500 g černých fazolí z konzervy
sůl
čerstvě mletý pepř
1 lžička mletého římského kmínu
500 ml zeleninového vývaru
2 chilli papričky
4 snítky hladkolisté petrželky