10. srpna 2018

Postup

1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozehřejeme olej a zesklovatíme na něm cibuli s česnekem. Přilijeme sekaná rajčata a passatu. Osolíme, opepříme a trochu osladíme.

2. Vaříme na mírném plameni asi 10 minut. Mezitím mleté maso smícháme s najemno pokrájenou cibulí a česnekem. Přidáme vejce, nasekanou papričku, mletou papriku, osolíme a opepříme.

3. Promícháme a dle potřeby zahustíme strouhankou. Z hmoty vytvarujeme kuličky, které opečeme na oleji ze všech stran. Přilijeme omáčku a vložíme do trouby. Pečeme při 160 °C asi 20 minut.

4. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu a poté scedíme. Hotové linguine podáváme s rajčatovou omáčkou a masovými koulemi. Na závěr posypeme lístky bazalky.

Ingredience

Na omáčku:
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
440 g sekaných rajčat v konzervě
400 g rajčatové passaty
sůl
čerstvě mletý pepř
asi 1 lžíce cukru

Na masové koule:
350 g mletého vepřového masa
350 g mletého hovězího masa
1 cibule
2 stroužky česneku
2 vejce
1 chilli paprička
3 lžičky mleté papriky
sůl
čerstvě mletý pepř
asi 30 g strouhanky
2 lžíce olivového oleje
400 g těstovin linguine
hrst bazalky