26. října 2017

Postup

1. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na tenké plátky. Cuketu omyjeme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Mátu omyjeme, osušíme a lístky otrháme. Cizrnu scedíme a necháme okapat.

2. V hrnci rozehřejeme 3 lžíce olivového oleje a orestujeme v něm cibuli a česnek, přidáme římský kmín a cuketu. Společně asi 2 minuty restujeme. Pak vše zalijeme kuřecím vývarem a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme, přidáme šafrán a cizrnu. Vaříme pod pokličkou asi 10 minut.

3. V misce promícháme jogurt s citronovou šťávou a vejci. Polévku odstavíme z plotny, vmícháme jogurtovou směs a dochutíme solí a pepřem. Ozdobíme lístky máty a podáváme.

Ingredience

2 červené cibule
4 stroužky česneku
500 g cukety
6 snítek máty
300 g sterilované cizrny
olivový olej
1/2 lžičky drceného římského kmínu
800 ml kuřecího vývaru
sůl
mletý černý pepř
špetka šafránu
400 g bílého jogurtu
2 citrony
2 vejce