Ingredience2 červené cibule |
1. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na tenké plátky. Cuketu omyjeme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Mátu omyjeme, osušíme a lístky otrháme. Cizrnu scedíme a necháme okapat.
2. V hrnci rozehřejeme 3 lžíce olivového oleje a orestujeme v něm cibuli a česnek, přidáme římský kmín a cuketu. Společně asi 2 minuty restujeme. Pak vše zalijeme kuřecím vývarem a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme, přidáme šafrán a cizrnu. Vaříme pod pokličkou asi 10 minut.
3. V misce promícháme jogurt s citronovou šťávou a vejci. Polévku odstavíme z plotny, vmícháme jogurtovou směs a dochutíme solí a pepřem. Ozdobíme lístky máty a podáváme.