30. května 2018

Postup

1. Filety z lososa omyjeme, osušíme a nakrájíme na jednotlivé porce. Osolíme je a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a lososa zprudka opečeme. Vyjmeme ho z pánve, přendáme na talíř a dáme stranou.

2. Chřest zbavíme dřevnatých konců a poslední třetinu výhonku oloupeme. Spaříme ho ve vroucí osolené vodě a necháme okapat. Výhonky rozložíme na dno zapékací mísy, položíme na ně opečeného lososa a pokapeme rozpuštěným máslem. Přidáme opláchnuté 3 snítky kopru. Mísu zakryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C. Dopékáme cca 10-15 minut.

3. Lososa s chřestem rozdělíme na talíře, přelijeme výpekem a dozdobíme zbylým koprem natrhaným na menší kusy. Podáváme s kousky citronu na zakápnutí.

Ingredience

800 g filetů z lososa, bez kůže
sůl
mletý černý pepř
2 lžíce olivového oleje
1000 g zeleného chřestu
2 lžíce másla
4 snítky kopru
1 citron