6. února 2018

Postup

1. Lososa omyjeme, osušíme a nakrájíme na jednotlivé porce. Osolíme je, opepříme a opečeme z obou stran na dvou lžících rozehřátého másla. Poté je pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 10 minut.

2. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme dvě lžíce másla a zesklovatíme na něm cibuli. Hrášek propláchneme proudem teplé vody, necháme vykapat, poté vložíme na cibuli, krátce osmahneme a zalijeme trochou vody. Dusíme asi 5 minut. Pak vše rozmixujeme dohladka, dochutíme citronovou kůrou, solí a cukrem.

3. V kastrůlku zahřejeme hořčici, přidáme dvě lžíce vody, přidáme zbylé máslo a necháme ho rozpustit. Odstavíme, dochutíme solí a pepřem. Lososa rozdělíme na talíře a doplníme hráškovým pyré a hořčičnou omáčkou. Dozdobíme koprem a podáváme.

Ingredience

600 g lososa
sůl
čerstvě mletý barevný pepř
6 lžic másla
1 šalotka
600 g mraženého hrášku
kůra z 1 citronu
krupicový cukr dle chuti
8 lžic plnotučné hořčice
4 lžíce hrubozrnné hořčice
kopr na dozdobení