27. února 2018

Postup

1. Lososa zbavíme kůže a zasypeme solí. Necháme asi 20 minut působit. Pak lososa omyjeme pod studenou tekoucí vodou a pořádné osušíme. Osušeného lososa nakrájíme na tenké plátky. Na marinádu smícháme limetkovou šťávu, rybí omáčku a závorovou šťávu. Plátky lososa rozložíme do misky a zalijeme marinádou. Necháme asi 1 hodinu rozležet v chladu.

2. Prošleháme přísady na zálivku. Oprané a vykapané listy salátu, na nudličky nakrájenou jarní cibulku, okurku a ředkvičky rozdělíme na talíře. Na salát položíme okapané plátky lososa a pokapeme dresinkem. Podáváme s pečivem.

Ingredience

300 g lososa
200 g mořské soli
3 lžíce limetkové šťávy
3 lžičky rybí omáčky
1 a 1/2 lžičky zázvorové šťávy (ze strouhaného zázvoru)
300 g směsi listových salátů
2 jarní cibulky
1 salátová okurka
1 svazek ředkviček

Na zálivku:
4 lžíce světlé sójové omáčky
2 lžičky sezamového oleje
1 lžička wasabi