25. srpna 2017

Postup

1. Filet lososa zbavíme pinzetou kostí a rozdělíme na 4 porce. Kari pastu rozmícháme s rybí omáčkou, citronovou šťávou a cukrem. Směsí potřeme povrch ryby. Zasypeme na nudličky nakrájeným zázvorem a necháme 15 minut marinovat. Během toho namočíme rýži do studené vody.

2. Připravíme si 4 čtverce pečicího papíru. Rozdělíme na ně nakrájenou nať z jarních cibulek. Na ni položíme porce lososa. Navrch dáme kapustičky rozebrané na lístky.

3. Papírové čtverce s rybou přendáme na pařák do velkého kastrolu s vodou. Přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut. V jiném kastrolu s pařákem vaříme stejně dlouho propláchnutou rýži. Servírujeme posypané nasucho orestovanými piniemi a výhonky.

Ingredience

800 g filetu lososa bez kůže
1 lžíci červené kari pasty
1 lžíci rybí omáčky
1 lžíci citronové šťávy
1 lžičku hnědého cukru
100 g jasmínové rýže
20 g hnědé rýže
4 plátky oloupaného zázvoru
4 jarní cibulky
4 růžičky kapusty
2 lžíce piniových semínek
hrst výhonků