Ingredience800 g filetu lososa bez kůže |
1. Filet lososa zbavíme pinzetou kostí a rozdělíme na 4 porce. Kari pastu rozmícháme s rybí omáčkou, citronovou šťávou a cukrem. Směsí potřeme povrch ryby. Zasypeme na nudličky nakrájeným zázvorem a necháme 15 minut marinovat. Během toho namočíme rýži do studené vody.
2. Připravíme si 4 čtverce pečicího papíru. Rozdělíme na ně nakrájenou nať z jarních cibulek. Na ni položíme porce lososa. Navrch dáme kapustičky rozebrané na lístky.
3. Papírové čtverce s rybou přendáme na pařák do velkého kastrolu s vodou. Přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut. V jiném kastrolu s pařákem vaříme stejně dlouho propláchnutou rýži. Servírujeme posypané nasucho orestovanými piniemi a výhonky.