25. září 2017

Postup

1. Lilky omyjeme a propícháme vidličkou. Lilky vložíme na pekáč a pečeme v předehřáté troubě při asi 200 °C přibližně 30 minut nebo nad plamenem dočerna. Opečené lilky necháme zchladnout, rozřízneme je a lžící vydlabeme. Dužinu posekáme najemno.

2. Papriky očistíme, rozčtvrtíme a dáme do pekáčku. Pokapeme olivovým olejem a vložíme do trouby při 200 °C upéct dočerna. Měkké a černé papriky vložíme do mísy, přes misku přetáhneme potravinovou fólií a necháme zapařit. Pak papriky oloupeme, nakrájíme nadrobno a smícháme s lilkovou dužinou.

3. Cibuli nasekáme nadrobno a přidáme k zelenině. Pak ochutíme lisovaným česnekem, solí, pepřem, olivovým olejem a zakysanou smetanou. Podáváme s bagetkou a posypané nasekanou pažitkou.

Ingredience

2 lilky (asi 400 g)
1 paprika
olivový olej
1 červena cibule
2 stroužky česneku
sůl
mletý černý pepř
4 lžíce zakysané smetany
bageta k podávání
hrst pažitky