30. září 2017

Postup

1. Cibuli s květákem očistíme a nakrájíme nadrobno. Ve velkém hrnci rozehřejeme polovinu másla a opečeme na něm nejdříve cibuli. Pak přidáme květák, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Vaříme 30 minut.

2. V pánvi na zbylém másle restujeme velmi pozvolna očištěné lišky s tymiánem asi 15 minut, dokud nezměknou. Nakonec je osolíme a opepříme.

3. Hotovou polévku rozmixujeme dohladka, zjemníme ji smetanou a nakonec do ní vmícháme lišky. Před podáváním ji můžeme dozdobit petrželkou, zakápnout olejem a posypat pepřem. Polévku podáváme např. s bagetkou.

Ingredience

1 cibule
1 květák
100 g másla
sůl
čerstvě drcený barevný pepř
300 g lišek
3 snítky tymiánu
200 ml smetany na vaření
2000 ml zeleninového vývaru
hladkolistá petrželka na ozdobu
sezamový olej na zakápnutí