19. července 2018

Postup

1. Kuřecí prsa očistíme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a trochou nasekané levandule a pokapeme olejem. Necháme je v chladu odležet alespoň 30 minut.

2. Polníček, rukolu a hlávkový salát očistíme a natrháme do mísy. Rajčátka opláchneme a překrájíme. Olivový olej, balzamikový ocet a hořčici smícháme se zbylou nasekanou levandulí a pažitkou a promícháme. Vzniklý dresink v míse promícháme se salátem a rajčaty.

3. Marinovaná kuřecí prsa upečeme na grilu a nakrájíme na tenké plátky. Položíme je na salát.

4. Bagetu nakrájíme na drobné kostičky a opečeme na másle dozlatova. Krutonky posypeme připravený salát, ozdobíme ho levandulí a podáváme.

Ingredience

200 g kuřecích prsou
sůl
mletý černý pepř
grilovací koření
2 snítky levandule
2 lžíce oleje
100 g polníčku
100 g rukoly
1 hlávkový salát
50 g rajčátek
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce balzamikového octa
1 lžíce hrubé hořčice
1/2 lžičky nasekané pažitky
1 bageta
1 lžíce másla
levandule na ozdobení