3. října 2018

Postup

1. Prsíčka očistíme, osolíme, opepříme a dáme do misky. Obložíme je snítkami rozmarýnu, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme 20 minut stát (než se sůl vstřebá do masa). Potom promícháme s olejem a necháme odležet dalších 60 minut.

2. V pánvi na troše rozehřátého oleje prsa zprudka opečeme z obou stran a přendáme do pekáčku. Přidáme rozmarýn, se kterým se maso marinovalo a vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C. Dopékáme asi 15 – 20 minut.

3. Mezitím cibuli oloupeme, 1/3 nakrájíme na kroužky a zbylou část rozkrájíme nadrobno. V hluboké pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a mícháme, až zesklovatí. Pak přidáme najemno pokrájený očištěný česnek, nadrobno nakrájené opláchnuté lístky máty a krátce promícháme. Přisypeme hrášek, osolíme, opepříme, zalijeme cca 200 ml vody. Dusíme asi 10 minut doměkka. Před koncem dušení přilijeme smetanu, provaříme a nakonec hrášek lehce rozmačkáme. Zbylou cibuli orestujeme na rozehřátém oleji dozlatova. Kuřecí prsíčka, rozdělíme na talíře, přidáme hrášek a dozdobíme cibulovými kroužky.

Ingredience

4 menší kuřecí prsa
sůl
čerstvě drcený černý pepř
2 snítky rozmarýnu
4 lžíce olivového oleje + na restování
1 větší cibule
30 g másla
2 stroužky česneku
2 snítky máty
600 g čerstvého (nebo mrazeného) hrášku
80 ml 33% smetany