30. října 2018

Postup

1. Kuřecí prsa očistíme. Ochutíme je solí a pepřem. Maso dáme do mísy a potřeme jogurtem. Mísu zakryjeme potravinářskou fólií a necháme marinovat alespoň 120 minut (nejlépe přes noc) v chladničce.

2. Brambory důkladně omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Uvaříme je v osolené vodě s bobkovým listem a trochou kmínu doměkka. Kukuřici nakrájíme na špalíčky. Dáme je do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly celé ponořené. Přidáme špetku soli, cukr a vaříme cca 60 minut. Brokolici očistíme a rozebereme na růžičky. Vložíme je do vroucí vody a povaříme asi 4 – 6 minut. Pak je ihned zchladíme v ledové vodě.

3. Mezitím kuřecí prsa očistíme od jogurtu a na pánvi na rozpáleném oleji z obou stran zprudka opečeme. Přendáme ho do pekáčku a dopékáme v troubě předehřáté na 150 °C cca 15 – 20 minut. Maso vyjmeme a dáme na talíř. Výpek z pekáčku nalijeme do rendlíku. Přidáme protlak, máslo a na mírném ohni promícháme dohladka. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. Podáváme je s vařenou zeleninou zakapanou máslem, skrojky limetky a tvarohovým dipem.

Ingredience

600 g kuřecích prsou
sůl
mletý černý pepř
300 g bílého jogurtu
500 g raných brambor
1 bobkový list
špetka celého kmínu
2 klasy kukuřice
½ lžičky krupicového cukru
1 brokolice
rostlinný olej na restování
1 lžíce rajského protlaku
50 g másla + k podávání
skrojky limetky k podávání