30. října 2017

Postup

1. Kuřecí maso nameleme nahrubo nebo nakrájíme na malé kostičky. Přidáme vejce, solamyl, sůl s pepřem a vše důkladně promícháme. V pánvi rozpálíme vysokou vrstvu rostlinného oleje. Do rozpáleného oleje vložíme vytvarované kuřecí placičky vysoké asi 1 cm. Z každé strany pečeme asi 3 minuty dokřupava.

2. Do kastrůlku dáme cukr s limetovou šťávou, rybí omáčkou a chilli, vše spolu povaříme, dokud se cukr nerozpustí a necháme vystydnout. Mrkev, papriku a cibuli nakrájíme na tenké nudličky. Zeleninu spolu s mungo klíčky a nasekaným koriandrem přendáme do mísy. Vše zalijeme vystydlou omáčkou, promícháme a necháme uležet v lednici. Hotový salát podáváme s placičkami.

Ingredience

300 g kuřecích prsou
2 vejce
2 lžíce solamylu
sůl
mletý černý pepř

Na asijský salát:

2 lžíce třtinového cukru
3 lžíce limetové šťávy
3 lžíce rybí omáčky
chilli dle chuti
2 mrkve
2 papriky
1 menší červená cibule
1 balení – výhonků
půl svazku koriandru